Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία!



Επίσκεψη στο Διονυσιακό θέατρο, το Ωδείο του Περικλή, το Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στόχος του εντύπου είναι να προετοιμάσει την επίσκεψη των μαθητών σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία που διαμορφώθηκαν κατά την αρχαιότητα για να φιλοξενήσουν μουσικές, χορευτικές και θεατρικές εκδηλώσεις. 
Οι μαθητές έχοντας μελετήσει τα συναφή θέματα θα μπορέσουν να παρατηρήσουν τα αρχαία μνημεία και να κατανοήσουν τη μορφή τους σε σχέση µε την εποχή τους και τη λειτουργία τους. Στο μουσείο πάλι θα έρθουν σε επαφή µε τα εκθέματα που σχετίζονται µε το παραπάνω θέμα, θα αποκομίσουν γνώσεις µε τρόπο δημιουργικό αλλά και θα διαμορφώσουν την προσωπική τους άποψη βασισμένη στην άμεση επαφή και εμπειρία µε τις πρωτογενείς πηγές πληροφοριών της αρχαιολογικής έρευνας. 
Το υλικό που παρουσιάζεται στο έντυπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την κρίση του εκπαιδευτικού, τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τη ροή της παρουσίασης. Το ίδιο ισχύει και για τις προτάσεις για δραστηριότητες που υπάρχουν στο τέλος του κάθε κεφαλαίου. 

Το έντυπο είναι διαθέσιμο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου